Близо 8000 лева за стипендии от община Тунджа
Близо 8000 лева за стипендии от община Тунджа / община Тунджа

59 ученици с високи постижения в областта на образованието, изкуствата и спорта получиха стипендии, връчени от кмета на община Тунджа Георги Георгиев. Стипендиите и еднократно финансово стимулиране е в размер на 7 850 лева.

На церемонията присъстваха заместник-кметовете Станчо Ставрев, Ели Василева и Георги Чалъков, секретарят на общината - Андон Кръстев, експерти, ученици и родители. Връчването на тези отличия е поредното доказателство, че в община „Тунджа" растат отговорни, умни и можещи млади хора.

Това е третата сесия за 2016 година, на която се раздават част от средствата, събрани от дарители, представители на бизнеса и по време на традиционния общински коледен благотворителен бал.

Близо 8000 лева за стипендии от община Тунджа
netinfo
Благотворителният фонд е създаден през 2008 година по инициатива на кмета на община „Тунджа" Георги Георгиев. Оттогава благодарение на младежката инициативност и съпричастността на хората с щедри сърца ежегодно се подпомагат стотици ученици и студенти, жители на общината.

Имената на отличените млади хора обяви заместник-кметът Станчо Ставрев.
Трима от тях - ученици в гимназиален етап на обучение, получиха шестмесечни стипендии на стойност 300 лв. Еднократно финансово стимулиране от по 200 лева получиха двадесет и четири ученици. Финансови стимули по 150 лева бяха връчени на двама ученика, а по 100 лева - на седем. На 23 млади хора от „Тунджа" бяха предоставени по 50 лева.

Кметът Георги Георгиев поздрави младите хора за постигнатите успехи и ги увери, че в лицето на община „Тунджа", на ръководството на общината и на всички онези хора, които милеят за нея, ще получават и в бъдеще подкрепа в усилията им по пътя на знанието и творчеството.