Близо 100 енергетици взеха участие в спортния празник на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД по повод 50-годишнината на централата
Близо 100 енергетици взеха участие в спортния празник на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД по повод 50-годишнината на централата / „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД

Близо 100 енергетици взеха участие в спортния празник на „ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД по повод 50-годишнината на дружеството. Инициативата е част от събитията, с които през годината най-голямата иновирана топлоелектрическа централата отбелязва половинвековния си юбилей. В продължение на три дни служители на дружеството мериха сили в десет вида спорт: футбол, волейбол, стрийтбол, шахмат, табла, бридж, тенис на маса, петанка, дартс и теглене на въже.Надпреварата премина изцяло в духа на феърплея и доброто настроение, а състезателите показаха изключително спортно майсторство и хъс за победа.

„Изключително много ме радва голямото желание, с което се включихте в спортния празник на централата. През тези три дни видях много хъс и стремеж към победата във всеки един от Вас. Знам че освен на терена, Вие се отнасяте по същия начин и към предизвикателствата както на работните си места, така и в живота като цяло, а това е достойно за уважение.Бъдете винаги победители и никога не се предавайте!", с тези думи се обърна към участниците изпълнителният директор на „ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД инж. Живко Динчев.

В крайното класиране шампионската купа за завидно футболно майсторство спечели отборът на цех „Въглищно стопанство и пепелоизвоз", който на финала победитима на „Електроцех" с 4:1. В малкия финал третото място завоюваха футболистите на цех „Сероочистващи инсталации на блокове от 5 до 8". При волейболистите първенец стана отборът на „Турбинен цех", който надделя над играчите от „Електроцех" с 3:2 гейма, а на трета позиция остана сборният тим на цехове „Сероочистващи инсталации на блокове" - блокове от 1 до 8. В съревнованието по стрийтбол проявиха интерес и дамите. В женския дуел на финала победител стана тимът на „Производствено-технически отдел", който надделя над сборен отбор на централата. При мъжете първото място зае съставът на „Електроцех", който се наложи над тима на „Турбинен цех"

При индивидуалните спортове единоборстватасъщо бяха изключително оспорвани. Най-отгоре на почетната стълбичка сред шахматистите се изкачи Петко Пенев от цех „Сероочистващи инсталации на блокове от 5 до 8".Второто място остана за Иван Колев от „Котелен цех", а третото място зае Георги Комарев от цех „Контролно-измервателни прибори, автоматика и информационно управляващи системи". В състезанието по табла заровете и майсторството на Пламен Колев от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението" към „ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД му отредиха първото място. Втори се класира Митко Илиев от цех „Сероочистващиинсталации на блокове от 1 до 4", а трети остана Евгени Урдев от „Електроцех". В надпреварата по тенис на маса призът грабна Валентин Данев от цех „Въглищно стопанство и пепелоизвоз". Втори остана Васил Грозев от „Електроцех", а на трета позиция се нареди Милен Иванов от „Котелен цех". Огромен интерес енергетиците проявиха и към петанка. В надпреварата се включиха над 20 души, като първото място при дамите зае отборът на Недялка Бонева и Мария Стоянова от цех „Контролно-измервателни прибори, автоматика и информационно управляващи системи". Втори завършихаКрасимира Иванова и Кина Иванова от „Електроцех", а трети се класирахаЯна Донева и Стоянка Коева от „Турбинен цех". При мъжете първи станахаЕнчо Аладжов и Атанас Атанасов от „Котелен цех",втори - Георги Комарев и Петко Петков от „Контролно-измервателни прибори, автоматика и информационно управляващи системи", а третата позиция заехаЛенко Господинов и Николай Колев от „Турбинен цех". При състезанието по дартснай-точна среддамите се оказа Димитрина Иванова отцех „Контролно-измервателни прибори, автоматика и информационно управляващи системи".Втори най-добър резултат даде Яна Донева от „Турбинен цех", а третото място остана за Катя Николова - също от „Турбинен цех". При мъжете мишената порази най-точно Георги Андонов от цех „Ремонтно-механична база". Втори остана Николай Колев от „Турбинен цех", а трети -Неделчо Иванов от цех „Ремонтно-механична база".

В останалите два отборни спорта партньорите по бридж Георги Търновски и Северин Хаджиев отцех „Ремонтно-механична база"пребориха конкуренцията и грабнаха първото място. Втори се класира тимът на Атанас Атанасов и Ганчо Ганев - също от цех „Ремонтно-механична база", а третата позиция зае отборът на „Електроцех" в състав Янко Янев и Иван Иванов. Огромна атракция беше състезанието по теглене на въже. След оспорвана битка най-силни се оказаха играчите на цех „Въглищно стопанство и пепелоизвоз". Те надделяха на финала над сборен отбор на КНСБ към централата. Трети остана тимът на цех „Ремонтно-механична база".