Ангел Джамбазки: ВМРО-Шумен се справя отлично
Ангел Джамбазки: ВМРО-Шумен се справя отлично / Dariknews.bg

Отлична оценка за работата на местните структури на ВМРО в Шуменско даде евродепутатът Ангел Джамбазки.
Зам-председателят на воеводите заяви, че общинските съветници от ВМРО са изключително активни и работят за решаването на обществени проблеми.
Ангел Джамбазки се срещна с представители на структурата в Шумен, за да разговарят за предстоящата кандидат-президентска кампания.
Кризата с нелегални емигранти ще е тема номер едно на предизборната кампания, защото говорим за националната сигурност на страната, каза той.
Според патриотите държавната граница трябва да е плътно затворена със защитно съоръжение, екстрадиране на лицата без основание за пребиваване в страната, както и отказване от Дъблинското споразумение, според което нелегалният емигрант се връща в първата страна, в която е регистриран като такъв.
Джабазки определи като загубени годините от 2013 досега, заради неадекватна политика на европейските лидери и заяви, че България е потенциално най-застрашена от кризата с нелегалните имигранти.
Продстои скоро да бъде представена и обсъдена разработената от доц. д-р Стефан Минков Програма за развитите на патриотичното възпитание.
Той акцентира, че не се търси политизация, а възпитаване на децата в родолюбивост.
Тя включва лекции, клубове по интереси за изучаване на народни танци, както и историческо образование.
Програмата и нейното реализиране ще бъде обсъдено с представители Общината, училища и други културни институции.