23 убити при въздушни нападения срещу сирийски град, контролиран от Ислямска държава
23 убити при въздушни нападения срещу сирийски град, контролиран от Ислямска държава / БГНЕС, архив

Двайсет и трима цивилни са убити във въздушни удари срещу град Маядин в източна Сирия, който е под контрола на джихадистката групировка Ислямска държава. Това предаде Франс прес, като цитира Сирийския център за наблюдение на човешките права.

"Двайсет и трима цивилни, от които девет деца, бяха убити при въздушни нападения над град Маядин, в провинция Дейр аз Зур", каза пред АФП ръководителят на центъра Рами Абдел Рахман.

Той добави, че мишена на въздушните удари било училище, в което били настанени хора, разселени от войната. Рахман обаче не можа да уточни дали ударите са нанесени от авиацията на Сирия, на Русия или на международната антиджихадистка коалиция.

Провинция Дейр аз Зур, където има големи петролни находища, е завзета от Ислямска държава. Джихадистката групировка контролира и едноименната провинциална столица, с изключение на военното летище и на жилищни райони.

В Дейр аз Зур не действа примирието, договорено между Русия и САЩ в понеделник, тъй като то изключва джихадистите от Ислямска държава и Фронта Фатх аш Шам (бившия сирийски клон на Ал Каида), посочва АФП.

Източник: БТА