Откриха площадка за стрийт фитнес в Сливен
Откриха площадка за стрийт фитнес в Сливен / община Сливен

Площадка за стрийт фитнес откриха в Сливен кмета Стефан Радев и управителят на "Напоителни системи", клон Средна Тунджа, Пламен Иванов. Тя се намира на булевард „Панайот Хитов",  непосредствено преди Дом за стари хора - Сливен.

На площад от 448 м2 са изградени достъпни зони и уреди за хора с увреждания, както и специално пригодена чешма за тях. Има и мраморна маса за любителите на шаха. Останалите уреди във фитнеса на открито са успоредка, шведска стена, висилка, лежанка за коремна преса, лост за лицева опора и трицепс, три кубчета за скок от място, колело, тренажор лунно ходене, скрипец за ръце рамо.

Откриха площадка за стрийт фитнес в Сливен
netinfo
След почистване на терена бяха изградени девет пейки, маса за шах и коран, две кошчета и стойка за велосипеди. Зоната е озеленена и са поставени осветителни тела. Възстановени са и четири пейки на алеята, която води към фитнес площадката.

Кметът на Сливен Стефан Радев изрази задоволство, че площадката е предизвикала интереса на гражданите веднага след нейното изграждане. Според него това е показателно, че има нужда от изграждането на повече такива съоръжения и ще се работи в тази посока. Радев благодари за инициативата на хората, застанали зад добрата кауза, която се е реализирала за кратки срокове при много добра организация.

Откриха площадка за стрийт фитнес в Сливен
netinfo
Площадката за стрийт фитнес е построена по идея на Инициативен комитет с представители на бизнеса.