Тържествено стартира учебната година в „Тунджа
Тържествено стартира учебната година в „Тунджа / netinfo

Кметът на община „Тунджа" Георги Георгиев приветства ученици, учители и родители от ОУ „Васил Левски", с. Тенево, по повод началото на новата учебна година.

Той подчерта, че в този вълнуващ и тържествен ден училищата на община „Тунджа" и днес имат една неизменна и отговорна мисия - да бъдат актуални, модерни и да поддържат националната ни идентичност - родния език, култура и памет.

„Уважаеми ученици, Бъдете мотивирани и имайте упорство и вдъхновение в учението, защото знанието ще ви направи конкурентни и ще ви даде свобода в избора.", добави кметът Георгиев.
Тази година в общината броят на първокласниците е 110 ученици, а учениците от І до VІІІ клас в общинските е 1064 ученици. В трите паралелки от ІХ, Х и ХІ клас в средното училище в с. Скалица ще се обучават общо 60 ученици. В девети клас са записани 24 ученици, което потвърждава интереса към специалността „лозаровинарство".
Община „Тунджа" продължава да провежда добра и успешна социална политика, изразяваща се в отмяната на таксите за всички деца в детските градини и яслените групи, както и осигуреното безплатно обедно хранене на всички ученици от общината, което няма аналог в национален мащаб.

Тържествено стартира учебната 2016-2017 година и в останалите тунджански училища. Председателят на Общински съвет „Тунджа" Георги Петров приветства учениците на ОУ „Христо Ботев", с. Кукорево. Заместник-кметът Станчо Ставрев откри учебната година в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий", с. Веселиново, заместник-кметът Ели Василева сподели празника на СОУ „Св. Паисий Хилендарски", с. Скалица, а в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий", с. Бояджик беше заместник-кметът Георги Чалъков. Секретарят на общината Андон Кръстев откри учебната година в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий", с. Дражево. Директорите на дирекция „Други дейности по икономиката" Татяна Стоева и дирекция „Човешки ресурси и ГРАО" - Елка Гьорина, както и представители на общинска администрация бяха гости на учебните заведения в селата Ботево, Роза, Завой и Крумово.

С издигане на националния флаг, с богата празнична програма, поздравителен адрес на кмета Георги Георгиев и подаръци от община „Тунджа" премина 15 септември в 10-те тунджански училища.