Бели гълъби за първия учебен ден в Стралджа
Бели гълъби за първия учебен ден в Стралджа / Общински пресцентър Стралджа

Бели гълъби , балони с цветовете на българското знаме полетяха в небето над СУ"П.Яворов" в Стралджа в първия учебен ден. Най-често повтарящото се пожелание към първокласниците и всички ученици беше за успешен полет на крилете на знанието.

Кметът на общината Атанас Киров, който беше гост на най-голямото общинско училище заедно с Недялка Димитрова, нач. отдел „Хуманитарни дейности" и Боряна Атанасова, председател на Училищното настоятелство, увери децата, родителите и учителите, че общината ще има като първостепенна задача грижата за образованието и възпитанието на подрастващите."От вас, мили деца, се изисква само да се учите, да станете умни и възпитани хора!", добави той. За всеотдайност и отговорност в работата прикани г-н Киров учителите. На родителите пожела готовност да помагат на училището. „Защото изграждането на личността започва от семейството, минава през училището и обществото. И ако работим заедно ще се радваме и на по-добри резултати.", каза той.

Бели гълъби за първия учебен ден в Стралджа
netinfo
Директорът Валентина Маринова припомни, че новата учебна година е по-различна заради промените в нормативната уредба."Това е новото предизвикателство пред нас, педагозите,с което сигурна съм , ще се справим!".

Тържествения и вълнуващ ден продължи с традиционното преминаване на всичките 91 първокласници през цветния венец. Кметът Киров подари на всяко дете книжка с приказки с обещанието на края на годината да има подаръци за най-добрите ученици.