Танц и минута мълчание за Никол и Даяна в ПМГ-Хасково
Танц и минута мълчание за Никол и Даяна в ПМГ-Хасково / Областна администрация-Хасково

Областният управител на Хасково Станислав Дечев поздрави лично  учениците и преподавателите на ПМГ “Акад.Боян Петканчин“ по повод първия учебен ден. По време на официалната церемония за откриване на новата учебна година той сподели, като  бивш ученик на училището:

„Тази гимназия винаги е била водеща. Школата на ПМГ е ненадмината не само в Хасково и региона, но и в страната. Затова ви пожелавам да направите всичко по силите си и да не отстъпвате от вече спечелените позиции. Нещо повече – очаквам от вас още и по-сериозни резултати“.

Танц и минута мълчание за Никол и Даяна в ПМГХасково
netinfo

Приветствие към учениците и преподавателите отправиха началникът на РУО Иван Панайотов и представителят на Община Хасково Румен Тинчев. С топли думи към учениците и родителите се обърна и новият директор на гимназията Донка Маргаритова.

В ПМГ тази година ще учат повече от 720 деца. Две от тях обаче вече няма да влязат в класните стаи. В памет на загиналите при жестока катастрофа това лято Никол и Даяна всички сведоха глави в едноминутно мълчание. Танцьорите от ансамбъл „Хасково“, където е танцувала Никол, посветиха танц на загиналата си приятелка.