Проф. Десислава Минчева открива изложба във Варна
Проф. Десислава Минчева открива изложба във Варна / netinfo

Уважаваната преподавателка в Националната художествената академия проф. Десислава Минчева открива на 15 септември изложба живопис във варненската галерия „Теди“. Проф. Минчева, която е един от най-големите приятели на галерията, е подготвила специално за това гостуване една различна версия на своята юбилейна изложба, с която отбеляза 60-годишнината си в София през юни в галерия "Академия". Почти всички работи са създадени през лятото специално за изложбата във Варна.

Проф Десислава Минчева открива изложба във Варна
netinfo

Проф. Десислава Минчева е ученичка на акад. Светлин Русев в Националната художествена академия, която завършва със специалност живопис. Нейни творби са притежание на колекциите на НХГ, СГХГ, Окръжни галерии в страната и частни лица, както и в чужбина – Франция, Холандия, Белгия, Германия, Великобритания, Македония, Гърция, Финландия, САЩ, Мексико, колекцията на проф. д-р Петер Лудвиг (Аахен, Германия) и колекцията на Юго Вутен (Белгия).

Проф Десислава Минчева открива изложба във Варна
netinfo

С много самостоятелни изложби, тя е чест гост в галериите в София, Пловдив, Бургас, във Варна в Градската художествена галерия и галерия „Теди”, а по света - в Париж, Франкфурт, Хамбург, Скопие, Виена. Участва в Есенния салон в Париж, в Артекспо в Ню Йорк. Освен своята преподавателска дейност в Академията в София проф. Минчева чете лекции в Академия Ла Есмералда в Мексико сити, в Барселона, в Париж – Екол де Боз ар и Академия Брера в Милано, имала е лекции също и в Националните академии в Сиан и Ханджоу в Китай, където прави и самостоятелни изложби. Тя е носител на отличия, сред които блести Златният медал за рисунка на Фондация „Агаци”, Италия.