Подвигнаха още две обвинения на кмета на Перущица
Подвигнаха още две обвинения на кмета на Перущица / БГНЕС
Подвигнаха още две обвинения на кмета на Перущица
89691
Подвигнаха още две обвинения на кмета на Перущица
  • Подвигнаха още две обвинения на кмета на Перущица

Две нови обвинения са повдигнати срещу кмета на Перущица Ради Минчев, съобщиха от Окръжна прокуратура Пловдив. Още едно обвинение е повдигнато и на Илияна Павлова, която беше арестувана заедно с Ради Минчев и Павлин Статев при акция на ДАНС и Икономическа полиция в община Перущица. Както Дарик ви съобщи, тримата са участвали в предварително подготвена схема за злоупотреба с обществени средства.

Новите обвинения срещу Ради Минчев са за присвояване на общински средства на стойност 12 484 лева по сключени договори с две дружества от София за обществени поръчки, които не са им били възложени, както и за представяне на фалшив документ пред Междуведомствената комисия. Илияна Павлова е с повдигнато обвинение за това, че е помагала на Ради Минчев.

По делото е установено, че собствениците на двете софийски дружества не са знаели, че участват като кандидати в процедура по Закона за обществените поръчки с община Перущица. Те не са подписвали договорите с кмета Ради Минчев и не са получавали парични средства по посочените по горе причини.

Окръжната прокуратура в Пловдив е внесла искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата обвиняеми. Процесуално-следствените действия продължават.