Книжки с приказки подари Община Разград на всички първокласници, кметът бе в училището в Раковски
Книжки с приказки подари Община Разград на всички първокласници, кметът бе в училището в Раковски / Община Разград

На първия учебен ден Община Разград осигури книжки с приказки на всички първокласници на територията й – съобщават от пресцентъра на местната управа.

С подарък са били зарадвани и шестнадесетте деца от „Георги Сава Раковски“ – с. Раковски, които днес за първи път прекрачиха училищния праг. На тържеството за откриване на учебната година в селото е присъствал и кметът на общината д-р Валентин Василев, който поздравил директора на училището Елка Неделчева,  всички деца, родители и учители.

В поздравителния си адрес той посочил - „Уважаеми учители, бъдете толерантни и внимателни с нашите деца. Учете ги на добродетели, възпитавайте ги, покажете им как да израстат умни, целеустремени и просветени. Покажете им, че пътят към достойния живот е нужно да бъде извървян с книгите, за да се разгадаят тайните закодирани в тях.

Скъпи ученици, на Вас пожелавам да бъдете последователни и да не забравяте, че учението осветява нашия път. То е богатството, което ни изгражда като личности, обогатява ни духовно и ни предоставя реалния шанс за едно пълноценно развитие.“

Гости на тържеството в Раковски са били и кметът на селото Сюлейман Салиев и Галина Пантелеева от Регионално управление на образованието – Разград.

Преди да влязат в класните си стаи учениците са преминали под венец, оформен като шестица, за да може символично тя да ги следва през целия им ученически живот.

Книжки с приказки подари Община Разград на всички първокласници кметът бе в училището в Раковски
netinfo

Книжки с приказки подари Община Разград на всички първокласници кметът бе в училището в Раковски
netinfo