FUNCITY+ стартира днес с подгряващи събития
FUNCITY+ стартира днес с подгряващи събития / netinfo

С три подгряващи събития на входа на Морската градина стартира програмата на най-големия младежки фестивал на Черноморския регион – FUNCITY+.

Днес от 15:00 ч. ще се проведе Фестивалът на цветовете. Там ще можете да видите цветни „залпове“ на всеки час и да чуете музиката на DJ Big D, Прея и MASCOTA.

На 16 септември (петък), от 14:00 до 17:00 ч. ще можете да участвате в първата част на спортната програма на FUNCITY +, с която се включваме в Европейската седмица на спорта. В рамките на събитието ще имате възможност да стреляте с лък или да опитате слаклайн (ходене по въже). За любителите на бойните изкуства са предвидени демонстрации на капоейра и таекуон-до.

На 17 септември (събота), от 10:00 до 14:00 ч. отново на входа на Морската градина, ще се състои детският празник „Стара хартия за нова книга“. Там децата ще научат повече за опазването на природата, за рециклирането и за разделното събиране на отпадъците. Те също така ще могат да гледат театралното представление „Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка“ – история за три животинчета, които живеят в парка и се хранят с отпадъци от опаковки. В рамките на събитието всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг. стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор както и подаръци от партньорите на празника.

Основната част от FUNCITY+ ще се проведе във Варна от 29 септември до 2 октомври, в партньорство със SCF Black Sea Tall Ships Regatta. Събитията от програмата ще се провеждат както на територията на Морската гара, така на още три различни младежки зони: ХАЛЕ 3, Социална Чайна и Бихайв-Споделено работно място-Варна.