Районите около учебните заведения са обезопасени
Районите около учебните заведения са обезопасени / Dariknews.bg, архив

По указания на областния управител на Сливен Татяна Петкова са предприети мерки и действия за опазване живота и здравето на децата през започващата учебна година. От полицията са извършили проверки на предпазните огради на училищните дворове и изходите към пътното платно, както и за наличието на пешеходни пътеки и изкуствени неравности.

Където е необходимо, са дадени предписания на кметовете на общини за освежаване на пешеходните пътеки и отремонтиране на осветителните системи в районите на училищата и детските градини. Проведени са срещи с директори на учебни заведения и са набелязани мерки за подобряване на пътната безопасност.

След започване на учебната година ще бъдат проведени срещи съвместно с ръководствата на учебните заведения обучения на децата по безопасност на движението. За първия учебен ден е осигурено присъствие на служители от ОД на МВР-Сливен около учебните заведения в област Сливен с цел недопускане на инциденти с деца на пътя.

Общините информират, че са взети мерки и са извършени съответните дейности по обезопасяването на районите около училищата и детските градини. Подновена е хоризонталната маркировка и вертикалната пътна сигнализация, поставени са изкуствени неравности и знаци за ограничаване на скоростта.

Експертите на РУО-Сливен са провели тематични родителски срещи във всички училища и детски градини, беседи, практически занимания и тренинги с участието на родители и ученици и са провели широка информационна кампания за детската безопасност на пътя.