След 16 години в Япония Светла Кирова ще преподава в Габрово
След 16 години в Япония Светла Кирова ще преподава в Габрово / 100 вести

Известната габровка и носител на Почетния знак на града Светла Кирова, която от години специализира, живее и преподава в Япония, се завърна в Габрово и вече е редовен учител в своето първо училище - „Отец Паисий“. Информацията съобщава в голяма публикация днес вестник „100 вести“.

Тя ще преподава английски език с идеята в извънкласни форми да обучава ученици на японска култура и японски език. Вчера в предпразничната суматоха за подготовката на първия учебен ден тя сподели, че очаква с трепет своите ученици. Петнадесети септември за нея ще бъде двоен празник – веднъж, защото прекрачва прага му вече не като ученичка, а като учителка, и още веднъж, защото нейната малка дъщеричка ще бъде тук сред най-развълнуваните – първокласниците.

Нещо повече – тя е ангажирана за участие в програмата за тържеството по повод откриването на учебната година и ще изпее японска песничка. Светла Кирова живя в страната на изгряващото слънце над 16 години. Тя е учила приложна лингвистика в университета във Велико Търново, откъдето отива на специализация в Япония и завършва там магистърска програма.