Първолаците – с 25 повече от преди година
Първолаците – с 25 повече от преди година / Радка Минчева, архив

С 25 повече от миналата година са децата, които за пръв път прекрачват училищния праг на 15 септември. През 2015 г. първолаците бяха 1060, сега са 1085.

Това е единственото официално число, обявено официално от Регионалното управление по образование в Разград. Неговият началник Атанас Дончев уточни, че няма данни за общия брой на учениците за учебната 2016/17 г. При закрити врата за пръв път се проведе и традиционното директорско съвещание преди 15 септември, на което по принцип се оповестява подобна информация и се обсъждат новостите в образователната сфера.

 

Пестелива информация обявиха и от община Разград. Според нея кметът д-р Валентин Василев ще открие учебната година в ОУ“Г.С.Раковски“ в село Раковски, председателят на Общинския съвет Надежда Радославова ще е в ПГССХВТ“Ангел Кънчев“-Разград, заместник-кметът Галина Георгиева в ОУ“Никола Икономов“-Разград, заместник-кметът Ердинч Хасанов – в СУ“Христо Ботев“, секретарят на община Разград Нели Добрева – в ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“. От местната управа съобщават още, че всички първокласници ще получат книжки – подарък от кмета, какви точно са книжките обаче от общината не уточниха.