Футболни фенове нападнали и пребили младо момиче в София
Футболни фенове нападнали и пребили младо момиче в София / БГНЕС, архив

Поредна жестока проява на агресия. 21-годишно момиче е било пребито от футболни фенове в София.

Мила Василева, майка на пострадалата Цветана, разказа пред Bulgaria ON AIR за инцидента и сподели, че обмисля да емигрира в чужбина, защото "не иска да живее в страх".

"В събота след работа се качва в автобус 204, където е имало агитка, но тя не може да каже на кой футболен отбор. Разговаряйки с нея по телефона чух, че крещяха "Славия". След това каза "Мамо, не те чувам", разказа жената.

Футболен фен преби журналистка в Бургас

Момичето било обградено от групата още на спирката, където към нея били отправени нецензурни думи. Цветана се качила в автобуса и отишла при шофьора с надеждата, че той ще я предпази. Слязла на нейната спирка и хукнала да тича към подлеза, но футболните фенове я настигнали. Последвал жесток побой, разказа майката на момичето.

"Ходила е сама в "Пирогов", на другия ден вече информира и полицаите. Подадена е жалба в полицията, но нападателите са били маскирани", поясни Мила Василева.

Жената споделя още, че на спирката имало и други хора, но те не се притекли на помощ на младото момиче, а обърнали поглед на другата страна.

Пияни футболни фенове се биха с бухалки на магистрала "Тракия"

"Няма спукан далак и кръвоизливи, от което се страхувахме. Цветана вече не е същият човек и не знам как ще се върне към ежедневието. Проблемът е в семейството и възпитанието на децата", коментира Мила Василева.

Тя призна, че има да каже много неща на нападателите, чиито действия "не са мъжки и не те правят бабаит". "Много са силни като са заедно. Дали поотделно са толкова отворени и силни? Къде да търся възмездието", пита още майката на Цветана.