Как се печели трайно сърцето на една жена?
Как се печели трайно сърцето на една жена? / ThinkStock/Getty Images

Мъже, ако се чудите как да спечелите трайно сърцето на една дама, пуснете си брада, пише в. "Дейли мейл", позовавайки се на резултатите от австралийско изследване.

Авторите му от университета на Куинсланд са установили, че жените, търсещи дългосрочна връзка, намират за по-привлекателни представителите на силния пол с изобилно лицево окосмяване в сравнение с гладко избръснатите им събратя или тези с едва набола брада.

Разкриха защо мъжете си пускат дълги бради

От еволюционна гледна точка изобилните бради са сигнал за жените, че притежателите им са по-силни и агресивни от останалите, както и че са по-способни да оцеляват, да създадат потомство и да се грижат дълго време за прехраната му. Лицевото окосмяване от друга страна откроява доминиращия мъжкар сред конкурентите за дамското внимание и е своеобразно предупреждение за съперниците да стоят настрана.

Установиха къде живеят най-сексапилните мъже в света

За целите на изследването специалистите са използвали компютърна графика, придавайки на едно и също мъжко лице различни черти и различни степени на окосмяване, за да го направят да изглежда по-мъжествено или женствено. Изследователите са установили, че жените оценяват като най-атрактивно лице с набола брада, но когато става въпрос за краткотрайна връзка. От друга страна в очите на дамите мъжът с изобилно лицево окосмяване изглежда по-надежден за дългосрочно обвързване.

Мъжете с 10-дневна брада са най-сексапилни

Крайно мъжествените и по-женствените мъжки лица са оценени от жените като най-непривлекателни, независимо дали става въпрос за краткосрочна или дългосрочна връзка.

Източник: БТА