Замениха рекламите в метростанция в Лондон със снимки на котки
Замениха рекламите в метростанция в Лондон със снимки на котки / Guliver/Getty Images

Мишките са обичайна гледка в лондонското метро, но сега една от метростанциите в британската столица е завладяна от котки или по-скоро от техни снимки, предаде АП.

Всички реклами в лондонската метростанция Клапам комън са свалени и на тяхно място са поставени 68 огромни фотографии на котки.

В често монотонния свят на обществения транспорт в големия град начинанието да се сменят рекламите, предупреждаващи за здравословни проблеми, както и тези за луксозни недостъпни почивки се тълкува като позитивна промяна. Поставените на тяхно място снимки са на котки от два приюта. Някои от фотографираните животни се предлагат за осиновяване.

Организаторът Джеймс Търнър разкрива, че зад проекта, осъществен чрез групово финансиране (краудфъндинг) стои арт колектив, наречен "Глимпс".

Желанието на инициаторите е да подтикнат хората да си представят свят, в който обществените пространства ги карат да се чувстват добре. "Желанието ни е вместо да Ви караме да купите нещо, да Ви подтикнем към размисъл за наистина ценните неща в живота", казва Търнър.

Източник: БТА