Опера, рок, музика на народа и офроуд 4х4 за Есенния панаир в Павликени
Опера, рок, музика на народа и офроуд 4х4 за Есенния панаир в Павликени / netinfo

Изключително интересна и богата програма са подготвили организаторите от Община Павликени за традиционния Есенен панаир на града. Опера, рок, поп-фолк, екстремно състезание, култура и много забавления ще радват жителите и гостите на общината от 15-ти до 24-ти септември.

 

Още на 15-ти във фоайето на НЧ „Братство- 1884” ще се проведе откриването на 8-ми международен дигитален фото салон „Музика в обектива”. Това е един от най-престижните фотографски конкурси в България, организиран в партньорство с Националната фотографска академия „Янка Кюркчиева”.

На следващия ден ще се проведе церемония по именуването на летния театър в Павликени, който след публично обсъждане и решение на местния парламент, ще носи името на великия оперен певец Никола Гюзелев. Церемонията ще стартира в 18:30 часа, а половин час по-късно ще бъде проведен концерт в памет на маестрото. Вече е поставена и паметна плоча на Гюзелев, която е изработена от младият великотърновски скулптор Красимир Методиев. За откриването й ще присъства и съпругата на Никола Гюзелев Анна-Мария Гюзелева.

„Преди по-малко от месец се навършиха 80 години от рождението на Никола Гюзелев. По този начин се включваме в националните чествания за нашия велик съгражданин”, обясни кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов.

За 17-ти септември са предвидени традиционните „Златни сватби”. Така ще бъде ознаменувано бракосъчетанието на двойки, минали под венчилото през далечната 1966г. Записани за тържеството са 24 неразделно влюбени двойки, заедно от 50 години. Церемонията започва в 12 часа на обяд и ще продължи с празник за младоженците.

На 22 септември е премиерата на Любителския театрален колектив с режисьор Тошко Крумов. Те ще представят „Една калория неждност” в  салона на НЧ „Братство- 1884”. Ден по-късно Павликени отново ще бъде рок-столица на областта, защото стартира третото издание на „Павликени рок фест”. Участие ще вземат: Шеки бенд, Васко Кръпката и Подуене блус бенд, Stenli Stefanovs Project, “Noise”, „Изида” и група „Мълния”.

„Искам да кажа, че мероприятията по време на празничните дни ще бъдат със свободен вход. Надявам се, че слетите почивни дни ще допренесат за това всички събития да са посетени от много хора”, обясни инж. Манолов.

Кулминацията на Есенния панаир в Павликени ще бъде на 24-ти септември. В 9:30 часа на площад „Свобода” ще бъде официалното откриване на първото Офроуд 4X4 траял състезание Павликени 2016. То е финансирано от Община Павликени и се организира със съдействието на „Офроуд клуб 4X4 Павликени”. За първото издание на екстремното състезание са се записали най-добрите пилоти от цялата страна. В най-мощният клас „Прототип” заяка са направили 4 екипа. 5 двоки са пожелали да участват в клас „Модифициран” и 15 джипове могат да бъдат видяни в клас „Стандартен”. Интересното е, че 5 дамски екипажа са дали заявка за участие в клас „Дами офроуд”

„Община Павликени ни подкрепи и финансово, и материално, и с хора, и с техника. Вече цял месец подготвяме трасето. Мястото, на което ще се осъществи състезанието беше едно незаконно сметище, което почистихме благодарение на Общината. Освен купите, които ще получат най-добрите, наградният фонд е в размер на 6000 лв. Частни фирми са предвидили и предметен награден фонд”, обясни председателят на павликенския офроуд клуб Никола Кузманов. Инж. Манолов поясни също, че за екстремния клуб, който беше основан преди няколко месеца, ще бъде осигурено и хале, за да се съхраняват машини и резервни части. Той допълни, че от следващата година клубът ще бъде включен към общинското финансиране и ще получава субсидия.

За финал на празничната програма примата на поп-фолка Глория ще зарадва всички свои фенове с концерт на площад „Свобода”. Началото е в 19:00 часа на 24-ти септември.