Ръководството на болница „Свети Мина“ иска спешно финансиране
Ръководството на болница „Свети Мина“ иска спешно финансиране / netinfo

350 000 лева да бъдат отпуснати с решение на ОбС за болница „Свети Мина“. Това поиска директорът на лечебното заведение д-р Галина Карауланова на днешната сесия на местния парламент.

По думите й, дълговете на болницата възлизат на над 3 милиона лева, но въпреки тежкото финансово състояние „Свети Мина“  може да се самоиздържа, ако се платят старите задължения. От началото на годината през лечебното заведение са преминали над 5000 пациенти.

Карауланова настоя за спешно общинско субсидиране, с което до края на годината да се направят всички необходиви плащания, а през 2017-та на болницата да се отпуснат още 2 милиона лева целева субсидия.

В залата на ОбС дойдоха и лекари от болницата, който заявиха, че ако не бъдат чути, ще преминат към евентуални протестни действия.

Припомням, че на предишно заседания на ОбС беше гласувано увеличаването с 1 млн. лв. на капитала на МБАЛ „Свети Мина“. Парите ще се използват за покриване на просрочени задължения.

От активите на болницата беше изваден и родилен дом „Весела“, като в мотивите за това е посочено, че имотът има големи разходи по подръжката и стопанисването.