ОбС Стралджа се отчете
ОбС Стралджа се отчете / община Стралджа

Отчетът за дейността на Общински съвет Стралджа от началото на мандата до сега приеха общинските съветници. Към настоящия момент няма оспорени актове на Общинския съвет пред Административния съд и няма върнати от областния управител за ново разглеждане решения.

Внесени са общо 95 докладни записки като основната част са на кмета -70, 17 са внесени от председателя на ОбС, две от председателя на постоянна комисия по бюджет и финанси и 6 от зам.кметовете. В процеса на своята работа ОбС е приел 108 решения, от които 15 с утвърдителен и информационен характер, приемане на нови програми, наредби и промени в нормативната база, 43 организационни решения, 27 финансово-стопански, 23 социално-икономически.

От приетите 108 решения през отчетния период 47 са изпълнени, 12 са в процедура на изпълнение, 4 - в процес на изпълнение, 43 са решенията с организационен характер. Обшинските съветници са разгледали 152 искания на граждани за еднократни помощи като са отпуснати такива на 81 нуждаещи се на обща стойност 6980 лв. за лечение, следоперативно лечение, закупуване на лекарства, неотложни социални дейности, пострадали при бедствия.

От посочената сума с 1000 лв. е подпомогнат жител на Стралджа за възникнал пожар в дома му.

Протоколите от заседанията на ПК и заседанията на ОбС се изпращат в 7-дневен срок в областна администрация и кмета на общината, а актовете и решенията се довеждат до знанието на местната общност чрез интернет-страницата на общината.