Приключи ремонтът на лекоатлетическата писта, започва санирането на нов блок
Приключи ремонтът на лекоатлетическата писта, започва санирането на нов блок / Община Враца - архив

Приключи ремонтът на лекоатлетическата писта във Враца, на която бе обновена фасадата и бяха въведени енергоефективни мерки, обяви днес зам.кметът на Враца Мария Попова. Очаква се до края на месеца да започне и вътрешния ремонт на сградата, която не е обновявана повече от 20 години.

Енергоефективни мерки се въвеждат и на три сгради на учебни заведения във Враца - това са ПМГ" Акад.Иван Ценов", СОУ „Н.Войводов" и НУ „Иван Вазов", както и в две детски градини - „Звънче" и „Детски свят".

Дейностите включват саниране, подмяна на дограма, на топлинната инсталация. По проект „Красива България" в ДГ „Българче" е извършено облагородяване на дворното пространство.
„Общината обръща внимание и на своите квартали и села", подчерта зам.кметът. В село Власатица това лято е изградена многофункционална за 112 288 лв., в кв. „"Кулата" се стори параклис за над 65 хил. лв., параклис се строи и в село Оходен за 53 хил. лв.

До края на месеца се очаква да завърши обновяването на първия блок по националната програма за енергийна ефективност, намиращ се на ул. „Иванка Ботева", а тази седмица стартира обновяването и на бл.124 в кв."Дъбника".

„Опитваме до колкото е възможно чрез проекта за водния цикъл да асфалтираме голяма част от разкопаните улици", обяви още Попова.