Иван Иванов: Очаквам кандидат- президентската двойка на Реформаторския блок да излезе на балотаж
Иван Иванов: Очаквам кандидат- президентската двойка на Реформаторския блок да излезе на балотаж / netinfo

Реформаторите влизат в президентските избори с ясната нагласа, че ще стигнат до балотаж. Това обяви във Велико Търново заместник- председателят на Народното събрание Иван Иванов. По негови думи кандидатурата на Трайчо Трайков и генерал Съби Събев има изключителен потенциал и сериозно притеснява както управляващите, така и опозицията.

„Това, че още преди старта на камоанията БСП започна партизански обстрели над Реформаторския блок говори, че ние сме фактор политиката и всички в публичното пространство се притесняват от представянето на нашите кандидати“, коментира Иванов.

Той заяви, че кандидат- президентската двойка Трайчо Трайков и генерал Съби Съдев са изключително амбициозни, честни, отговорни и изцяло отговарят на ценностите на Реформаторския блок. „Ще работим с всички сили по кампанията. В блока има пет партии и граждански съвет и по- трудно се взимат решения. Когато това се случи обаче е ясно, че ще се работи с много енергия“, посочи Иван Иванов.

Заместник- председателят на парламента коментира, че Реформаторският блок има реалните пространство и шанс да наложи кандидат- президентската си двойка, тъй като от ГЕРБ все още нямат обявена кандидатура.

„В ляво смятам, че имаме една изключително несъстоятелна кандидатура, която, образно казано, предстартово самолетът на техния кандидат беше приземен и струва ми се, че по време на изборите едва ли ще може да отлепи“ , каза още Иван Иванов.

 

По негови думи Реформаторите са единствената коалиция, която опитва да се бори със статуквото и е единствения конструктивен коректив на управлението, както и единствената алтернатива на лявата опозиция.