Арестуваха общински съветник, защото ударил полицай по време на мач
Арестуваха общински съветник, защото ударил полицай по време на мач / DarikNews.bg, архив

Полицаи арестуваха общинския съветник и председател на Гражданско сдружение „ЕКИП" в Благоевград Кирил Ваклинов. Той е задържан след сблъсък с униформен служител.

Екшънът се разиграл по време на снощния мач между „Пирин" и „Ботев-Пловдив" на стадион „Христо Ботев", когато служителите, охраняващи двубоя, забелязали запален транспарант сред агитката на домакините.

Младеж ударил полицай и скъсал пагона на друг

Полицейските служители веднага се опитали да го загасят, за да предпазят от наранявания зрителите и да спрат разрастването на огъня. Според официалната информация на полицията на един от полицаите е нанесен удар с юмрук от 42-годишния съветник Кирил Ваклинов, който е фен на „Пирин".

Затова местният парламентарист е задържан със заповед в ареста до 24 часа. За случая е уведомена Районна прокуратура-Благоевград. Образувано е досъдебно производство.

Според фенове на „Пирин" обаче Ваклинов само е блъснал униформения служител. Те твърдят, че при запалването на транспаранта двама полицаи нахлули сред агитката, като единият от тях блъснал грубо баща и 12-годишния му син, които кротко наблюдавали мача. При това блъскане, момчето паднало под седалките и се наранило.

Рецидивист, счупил палеца на полицай, се споразумя за присъдата си

Видял тази сцена, Ваклинов не се стърпял и също така грубо блъснал униформения служител. Именно заради това той е отведен в ареста, разказаха футболни запалянковци.

Предстои бащата на момчето да извади медицинско, то е с одран корем и повърхностни рани от падането.