Българско знаме подарява ВМРО за всички училища от община В. Търново
Българско знаме подарява ВМРО за всички училища от община В. Търново / netinfo

29 знамена за пилоните във всички училища от община Велико Търново са осигурени от общинската организация на ВМРО в старата столица, съобщи народният представител Милен Михов. Те ще бъдат предоставени за първия училищен звънец на 15-ти септември. В тази връзка воеводите са осигурили и стенни помагала по история, илюстриращи важни събития за България от Средновековието до Възраждането.

„Това го правим с ясната идея да подкрепим преподаването на българската история с нагледни материали. Ние смятаме, че новите учебни програми намалиха преподаването на българска история в училищата и това ще ощети патриотичното и родолюбивото образование на българските деца”, обясни Милен Михов. Той подчерта също, че от ВМРО не са подкрепили Меглена Кунева за министър на образованието, запазвайки и към момента критичен тон към просветните промени в страната.

 

„Миналата седмица отправихме сериозни въпроси за спазване на Закона за предучилищно и училищно образование, който ясно постановява, че съхраняването и утвърждаването на българската национална идентичност е цел на образователната система. За съжаление ние не виждаме приложението на този член в учебните програми по история.  За съжаление българската история загуби своите позиции, които имаше в предходните учебни програми”, поясни още Михов.