Андреа Начева с първа награда от международен конкурс
Андреа Начева с първа награда от международен конкурс / ЦРД-Разград

Първа награда в своята възрастова група в престижен международен конкурс спечели 14-годишната Андреа Начева от Центъра за работа с деца в Разград – съобщават от ЦРД.

Андреа е участвала във второто издание на Международния музикален конкурс „Art Stars – Звезди на изкуството” във Варна от 7 до 10 септември. Организатори на конкурса са Фондация „Звезди на изкуството“, Inner wheel – България и Община Варна.

В музикалната надпревара са участвали певци от Варна, Плевен, Търговище, Русе, както и от Турция, Македония, Русия и Италия. В категория „Поп и джаз пеене” председател на журито е бил Хайгашот Агасян, а членове - рок изпълнителят Славин Славчев, композиторът Нелко Коларов и Георги Янков – млад изпълнител от Варна.

Повече от триста са били участниците, разделени в три категории. В категорията на Андреа – Поп и джаз пеене участниците са 97. Във своята трета възрастова група Андреа спечели първо място с песните „Песен моя, обич моя“ на Йорданка Христова и „Nobody’s wife” на Анук.

Диплом за принос във вокалната педагогика е получила и музикалната педагожка на Андреа Свилена Дечева.

Андреа е съвместила участието в конкурса с присъствието си на второто редовно заседание на Детския съвет към Държавната агенция за закрила на детето във Варна, тъй като е представител на Разград отскоро.

Андреа Начева с първа награда от международен конкурс
netinfo

„Лично на мен ми беше много интересно какво ще е мнението Славин, понеже го харесвам много като изпълнител, а и пее моят стил музика“ – коментира Андреа. „За моя радост той ми каза, че съм се справила много добре, и че съм му фаворитка. Конкуренцията беше най-голяма в моята група(повече от 30 участника) и това ме мотивира още повече. Когато разбрах, че ще пея на гала концерта, ми стана много хубаво, понеже това означава, че съм сред най-добрите.“ – каза още талантливата изпълнителка.

От Центъра за работа с деца припомнят, че тези вечер от 19,00 ч. други техни възпитаници ще представят на концерт на Ронда в Градския парк своите таланти в областта на музиката и танците. Концертът е част от програмата на Есенния панаир.