Отбелязват седмицата на пожарната безопасност в Шумен
Отбелязват седмицата на пожарната безопасност в Шумен / снимка: БГНЕС, архив

С редица мероприятия шуменската дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Шумен ще отбележи Седмицата на пожарната безопасност от 12 до 16 септември.

Днес и утре от 11 до 16 часа в Градската градина в Шумен ще се проведат демонстрации с противопожарните автомобили и техника за гасене на пожари и извършване на аварийно- спасителни дейности. Желаещите могат да разгледат отблизо противопожарната техника и пожаротехническото въоръжение, да се запознаят с техническите данни на някои видове пожарни автомобили, със средствата за дихателна защита. Всички ще имат възможност да се снимат за спомен с техниката и оборудването на шуменските огнеборци.

В сряда от 10 до 16 часа ще бъде представена новата противопожарна техника, получена по оперативна програма "Околна среда".

През всички дни от седмицата, с изключение на четвъртък, са организирани приемни за граждани. Създадена е организация за посещение на децата от целодневните детски градини в Шумен в Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението".

Дни на отворените врати и приемни на граждани са предвидени в районните служби Нови пазар, Велики Преслав и Каолиново. Всички жители на общините могат да се запознаят с техниката, която се ползва от огнеборците при произшествия.

Предстоят срещи с представители на органите за местно самоуправление и ръководителите на доброволните формирования за обсъждане на действията за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации.