Здравейте, малки и големи, и още по-големи, пораснали момичета и момчета! Аз съм Лили Вучкова, но нямам нищо против, ако искате да ми казвате все още кака Лили, защото така се чувствам. Точно 22 години, всяка седмица - всяка неделя съм била на малкия екран като един от най-популярните водещи на детски програми.

Всяко нещо, което съм започвала в телевизията, е било първо. Предаването "Седем дни за вас, деца", с което всъщност станах кака Лили. Бях първият и eдинственият водещ на това предаване, след това "Музикална чуднотека" и "Неделно междучасие" също бяха първи. Аз стартирах "Милиона", мисля, че 1984-та като водещ. Може би няколко години след това след мен дойде кака Лара. Доста по-млада от мен, но няма значение, тя също стана кака като мен. Истината ли искате? Когато кака Лара започна да води "Милион и едно желания", по същото време аз водех всяка неделя "Седем дни за вас деца", тоест се явявах всяка неделя на екран, а тя се явяваше два-три пъти в годината. Освен това още нещо да кажа - "Милиона" като водене беше най-семплото предаване за водене. И двете се справяхме блестящо, всяка по свой начин. Никога не съм се вдетинявала, никога не съм се инфантилизирала. Винаги съм говорила много сериозно с децата, винаги с много усмивка и с много любов.

Изключително съм горда и имам самочувствието на професионалист, който знае своите отговорности, своите успехи и възможности. Тогава нямаше аутокю, а водехме на живо. И всички текстове добрият водещ трябваше да учи наизуст. Днес да станеш водещ не е особено усилие и не е невъзможно. Достатъчно е едно красиво и добре изглеждащо момиче да го сложиш пред камера и да му пуснеш аутокюто, то чете въпроса и не го запомня.

Винаги съм се чувствала любимка на публиката и това, че хората ме познават и очакват от мен нещо положително, само трябва да ме задължи да го защитя. Телевизията е гнездо на оси, никога на интригите не съм отвръщала с интриги и никога на злобата и завистта не съм отвръщала с омраза. Аз съм добронамерена, позитивна, професионалист, добра майка, имам страхотно семейство... това съм! За първи път през живота си ще участвам в телевизионно предаване с толкова много неизвестни, всъщност аз не знам как да се подготвя. Това е риск, който поемам, но го поемам с усмивка. Не се притеснявам за никакви кирливи ризи, защото мисля, че такива нямам. Ако някой измисли подобни, трябва да знае, че всяка измислица-премислица в днешно време може да бъде остойностена в съда.

Лили Вучкова във VIP Brother 2016 (ВИДЕО)
netinfo