Аз съм Георги Торнев или Жоро Торнев, както ме прекръсти телевизията. Завършил съм кино и телевизионна режисура, всъщност никога не съм обичал телевизията, но предложението от екипа на "Ку-Ку" ме заведе в нея. Оттам нататък историята отива в "Каналето". Беше в голяма част много вълнуващо, много зареждащо. Едни хора и студенти успяха да станат говорителите на цяло поколение. Перипетиите на времето ни разделиха. Това, което си спомням, е, че имаше две течения - едното на Слави, който искаше много по-комерсиална музика - чалга и друга част от екипа, която не виждаше света така.

Чалгата е пиянско изкуство на мутри и на ку**и. Тя в развитието си мина и вече е достойна за порно индустрията. Не можеш да занимаваш цялото общество с най-ниските страсти. Цял свят пее "Money can't buy me love" на The Beatles, ние пеем от "едно Ферари с цвят червен" до каквото се сещаш. Господ кара Ферарита, това просто...

Абсолютен перфекционист съм, взискателен съм, което ми е донесло доста негативна репутация. Аз самият съм много импулсивен човек. Не твърдя, че моите решения са били винаги правилни, но има ли режисьор на терен, просто той казва какво трябва да стане.

Не обичам самонадеяни хора, хора, които не са работили достатъчно, за да дават мнение и акъл. Не обичам хора, които нямат усещане, че трябва да се развиват, които са постигнали едно нещо и казват "Аз съм звезда". Най-лесно се разбирам с хора, които не ти взимат пространството, не налагат техни правила, защото ако всеки иска да наложи своя стереотип на поведение, тогава има война.

Влизам във VIP Brother, първо, за да се видя в друга роля. Винаги съм стоял зад камерите, искам да видя как ще изглеждам от другата страна. Не знам какво ще правя с цигарите в Къщата - изпитвам наистина физическа непоносимост към тях. Надявам се пушачите да имат някаква милост към хората, които не пушат, но няма да ми е никак лесно.

Не знам какво да очаквам. Нямам очаквания. Надявам се само да не изглеждам чак толкова глупаво, колкото най-вероятно ще изглеждам. Единственият план, който имам, е синът ми да не се срамува от мен.

Жоро Торнев  във VIP Brother 2016 (ВИДЕО)
netinfo