За ден разкриха изнасилване, извършителят преди седмица излязъл от затвора
За ден разкриха изнасилване, извършителят преди седмица излязъл от затвора / netinfo

Служители на криминална полиция в Разград разкриха в рамките на 22 часа извършител на тежко престъпление срещу личността – съобщават от ОДМВР-Разград.

Сигналът за извършено изнасилване е подаден от жертвата около 22 часа на 9 септември. 44-годишната жена съобщила, че на същата дата около 20:30 часа неизвестно лице я е изнасилило в района на Арменски лозя, над Градски парк. Установено е, че докато се е прибирала пеша от парка към семейната вила, жената е застигната от непознато лице, което чрез физически сила и заплахи я изнасилва, след което й отнема и сумата от 20 лева.

22 часа след извършването на престъплението извършителят е задържан – криминално проявеният и осъждан Галин Д.Х., на 37 години, с адрес в исперихското село Свещари, освободен от затвора седмица преди това по присъда за изнасилване. Установено е, че изнасилвачът не е познавал жертвата и случайно я видял на Есенния панаир в парка. Към момента предстои предварително задържане на лицето от наблюдаващ прокурор – уточняват още от полицията.