Обновяват кухненските бази в община Тунджа по проект
Обновяват кухненските бази в община Тунджа по проект / община Тунджа

Фонд „Социална закрила" съфинансира два проекта, имащи за цел обновяването и преоборудването на кухненските бази на доставчици на социални услуги, реализиращи дейност на територията на Община "Тунджа".

Общинското социално предприетие за обществено хранене- Домашен социален патронаж с. Победа предоставя на територията на общината услуги, свързани с доставка на храна, в т.ч. и топъл обяд по ОП за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.
Проектът „Обновяване и модернизиране на кухненското оборудване в Общинско социално предприятие за обществено хранене „Домашен социален патронаж" село Победа е на стойност 21599.60 лв., а

„Нови възможности за по-качествени услугиза хората в неравностойно положение" на стойност 21 026.00 лв. Предвидено е да се осигури подходящо професионално кухненско обзавеждане и оборудване, което ще създаде условия за ергономичен работен процес, подготовка и предлагане на храна с добри вкусови качества, при намалени режийни разходи с цел подобряване качеството на предлаганите социални услуги в общността „Домашен социален патронаж" и „Обществена трапезария".

Очаква се и одобрение за финансиране внесените преди месец още четири проекта, по които Община"Тунджа" е партньор.