Шарени приказки в Куклен театър Сливен
Шарени приказки в Куклен театър Сливен / Куклен театър Сливен

Новият театрален сезон на Куклен театър Сливен започна с награда за спектакъла „Огнивото".

Постановката е отличена от холандското жури на Международния куклено-театрален фестивал "Двама са малко, трима са много" 2016 в Пловдив. Екипът на постановката - драматизация: Юрий Дачев, режисьор: Бисерка Колевска, сценограф: Свила Величкова, композитор: Петър Цанков и актьорите: Ангелина Русева, Борис Георгиев, Евгения Ангелова и Петромил Денев - получи втора награда на фондация „Източноевропейски проекти" - Дордрехт, Холандия.

Изпълнени с творчески ентусиазъм и нови идеи, всички от трупата се подготвят усилено както за участията си в предстоящите фестивали - Международен фестивал за уличен и куклен театър "Панаир на куклите 2016" в София и Международен фестивал на театри за деца в Баня Лука, Сърбия, така и за новите постановки, които ще представят пред сливенската публика.

От днес, неделя започват и редовните неделни представления на Куклен театър-Сливен. От 11.00 часа, в салона на театъра, за най-нетърпеливите ще бъде представен спектакъла „Шарени приказки". Автор на спектакъла е Оля Стоянова, режисьор - Бисерка Колевска, сценография - Благовеста Василева, а музикалнота оформление на Николай Захариев.

Участват актьорите Атанас Махнев, Константина Самарджиева, Мустафа Масърлиев.