Задържаха трафикант на мигранти
Задържаха трафикант на мигранти / Дарик - архив

Столичанинът Р.Д. /40г./ е задържан снощи в полицейския арест във Видин за трафик на мигранти. Шофираният от него автомобил е иззет. Към 18.30 часа кулски полицаи предприели проверка в местността „Турски дол”, в землището на с. Раковица. Там установили автомобил „Фолксваген Кадди” със софийска регистрация, шофиран от 40-годишния мъж. В колата пътували 11 души (петима възрастни и шест деца) нелегални мигранти.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група. Чужденците са доведени в полицейското управление в Кула, където е установено, че са граждани на Афганистан. Пълнолетните са задържани, а на децата е предоставена полицейска закрила. По случая е образувано досъдебно производство.

Видинските полицаи продължават активни действия за пресичане на незаконната миграция и трафика на хора, съобщават от местната дирекция на МВР. Провеждат се специализирани полицейски операции на териториите на трите районни управления в областта – Видин, Белоградчик и Кула, и ежедневни проверки на местата за обществен подслон, както и на частни адреси с пребиваващи на тях чужденци.