В Кубрат събраха родители на първолаци в Академия
В Кубрат събраха родители на първолаци в Академия / Надие Карагьозова

17 родители на първокласници са първите участници в Академия за родители, организирана в Кубрат от секретаря на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Надие Карагьозова.

С презентация  на тема „Имам първокласник” Карагьозова запозна родителите  с  новия интензивен етап във физическото и интелектуалното развитие на 6-7 годишното дете, който е съпроводен с  усъвършенстване на вече придобитите навици и  формиране на нови, по-сложни умения за комуникация и поведение.  Акцентът падна върху предизвикателствата и новите моменти пред които се изправя детето, когато тръгне на училище.

В края на дискусията всички родители получиха от кмета на Кубрат и председател на Местната комисия диплом за специално участие в първото издание на Академия за родители. На управителя на  „Кубратска гора“ Хасан Хасан и на бизнесмена Рейхан Фейзулла пък бяха връчване плакети „Добро сърце”. Плакетите се връчват за техния принос към емоционалното благополучие на децата, участвали в различни конкурси и по случай 10 години „Позитивна подкрепа и превенция” на местната комисия, насочена към деца и родители.

В Кубрат събраха родители на първолаци в Академия
netinfo