ЦИК решава за състава на РИК Кюстендил
ЦИК решава за състава на РИК Кюстендил / Дима Кирилова,Дарик радио

Представителите на парламентарно представените партии и коалиции не постигнаха съгласие при консултациите за състава на Районна избирателна комисия  Кюстендил.Консултациите бяха насрочени от областния управител Виктор Янев в заседателната зала на областната администрация.

 

 

Представителите на ПП ГЕРБ и Коалиция „Лява България" не постигнаха съгласие за председателското място. Кандидатурите бяха съответно на Красимир Петров и Симеонка Манова. Третата кандидатура за председател бе от Реформаторски блок - на Любомир Стойков. Съставът на РИК Кюстендил е от 13 души, от тях 4 от ПП ГЕРБ, 2 от Коалиция „Лява България" и по 1 от останалите парламентарно представени партии.

Станислав Павлов, председател на Областния съвет на БСП и председателят на Общинската структура Иван Каракашки бяха категорични, че тяхното предложение е за уважаван и опитен юрист, който би довел до баланс при числовият превес на ГЕРБ.
„За ГЕРБ ще е по- добре за председател да е Симеонка Манова, защото така биха отпаднали всякакви съмнения , че нещата не се случват по правилата", коментира Иван Каракашки.


Представителят на ПП ГЕРБ Михаела Крумова контрира, че младостта, професионалните качества, опитът на Красимир Петров като юрист и председател на РИК , както и неговите компютърни умения ще са по- полезни за работата на РИК Кюстендил.
ЦИК ще излезе с решение за състава на РИК до 16 септември.
Комисията ще отговаря за правилното организиране и произвеждане на изборите за президент и вицепрезидент и на националния референдум, които ще се състоят на 6 ноември.