„Тракия“ е домакин на международната инициатива „100 в 1 ден“
„Тракия“ е домакин на международната инициатива „100 в 1 ден“ / ONE ARCHITECTURE WEEK 2016

На 1 октомври жителите и гостите на Пловдив и район „Тракия“ могат да вземат участие в българското издание на „100 в 1 ден“. Идеята на инициативата е в един ден да се случат множество различни форми на взаимодействие между хората и градската среда на панелния квартал - архитектурни и творчески намеси, работилници, дискусии, разговори, игри, споделяне на опит и др.

“Със 100 в 1 ден ще докажем, че за един ден със силата на гражданската енергия, градът може да се промени и да стане по-хубав”, казват организаторите.

Всеки е поканен да излезе на улицата и да боядиса пейка, да посади дърво, да сглоби навес, или пък да организира изложба, прожекция, танц, концерт, скейт демонстрация.

„100 в 1 ден“ се организира от „Фабрика за идеи“ в рамките на международния фестивал за архитектура и градска среда - ONE ARCHITECTURE WEEK 2016, който тази година се провежда в квартал Тракия под мотото “ДЕЙСТВИЕ! Полезни практики от панелните квартали”.

За да съберат идеи и материали за „100 в 1 ден“, екипите на Фабрика за идеи и ONE ARCHITECTURE WEEK ще направят още три работилници с гражданите и гостите на „Тракия“  - на 17, 18 и 24 септември. Мястото на работилниците ще бъде между осми и девети блок, в парк „Майка и дете“.