Селекцията в баскетболния „Черно море” приключи
Селекцията в баскетболния „Черно море” приключи / Добри Атанасов
Селекцията в баскетболния „Черно море” приключи
89494
Селекцията в баскетболния „Черно море” приключи
  • Селекцията в баскетболния „Черно море” приключи

С привличането на тримата сръбски състезатели Филип Дедийер, Никола Джурич и Мрджан Мркович селекцията в баскетболния „Черно море” може да се смята за приключила. Това заяви треньорът на тима Спас Натов в интервю за предаването „Морски гонг” по Дарик Варна.
Припомняме, че в тима към останалите от миналата година играчи се присъединиха и новите Веско Георгиев и Деян Карамфилов


„Идеята ни бе да направим изцяло български отбор с повече млади играчи. По редица причини това не можа да се случи. Една от причините да привлечем тримата сръбски играчи е фактът, че нямаме високи състезатели” коментира  Спас Натов.
„Някои от българските състезатели имаха по-добри предложения, други се отказаха, така че привличането на чужденци бе единственият варинт пред нас”, добави още наставникът.
Той призна, че ако всички в отбора са здрави, повече играчи няма да бъдат привличани. Първите контроли за „Черно море” ще бъдат с „Икономическия”. На 19-и и 20-и септември варненци планират проверки в Пловдив и Стара загора.


Целта, която си поставя Спас Натов през новия сезон е във всеки мач да се излиза за победа. В същото време той се надява доста от младите играчи на „Черно море” да успеят да пробият в мъжкия тим и да продължат да се развиват.

Чуйте цялото интервю със Спас Натов в приложения звуков файл: