Хасково

Зов за помощ: 10-годишно дете се нуждае от спешно лечение

9 септември 2016 11:52 | Автор: | Дарик-Хасково

Зов за помощ: 10-годишно дете се нуждае от спешно лечение
© Личен архив на семейството  

Мили приятели, познати, роднини и хора по света. През август животът ни поднесе препятствие, което вярваме, че с Божията помощ и вашата подкрепа ще преминем успешно! По време на лятната ваканция Гошко бе при своята баба на село. Забелязахме нещо необичайно в начина, по който гледаше нашият син с едното око. След няколко прегледа ни изпратиха при невролог и след кратък престой в неврологична клиника, куп изследвания, скенер и ядрено магнитен резонанс, бе поставена диагнозата тумор в мозъка (дифузен глиом на ствола)- Diffuse Intrinsic Pontine Glioma- DIPG, разказват родителите на детето.

Глиомите съставляват около 70% от туморите в мозъка и ако са локализирани на удобно за манипулации място, се отстраняват хирургично и рутинно се облъчват. Туморът на 10-годишния Гошко обаче, е дифузен и се намира на място, което прави отстраняването му по хирургичен път невъзможно. Това е много рядък случай. В САЩ годишно се диагностицират около 300 подобни случая. В България, за съжаление, все още нямат опит в лечението на това заболяване, обясняват родителите.

След дълги и детайлни проучвания открихме, че стандартните медицински практики не са ефективни за този вид тумор. Надеждните към настоящия момент са свързани със специфична имунотерапия, която се прилага на много малко места в света. Клиниката, на която се спряхме, се намира в немския град Кьолн, а лечението трябва да започне максимално бързо. Сумата, която е необходима, за да започне то, е 65 000 евро. Включва лечението в клиниката, междиннни изследвания, проучвания и други разходи.

Това е начало на битката, която е необходимо да започнем максимално скоро. Подали сме документи и във Фонда за лечение на деца в чужбина (ЦФЛД). Открили сме дарителски сметки на името на детето. Надяваме се и разчитаме на вашата подкрепа.

БЛАГОДАРИМ ВИ!

 

Дарителски сметки:
Aлианц Банк България АД
BIC код: BUINBGSF
BG07BUIN95611100548124 BGN
BG77BUIN95611100548125 EUR
име: Георги Емилов ЖелязковЕтикети: Хасково, зов за помощ, дете, тумор, операция, Гошко, Георги, дарения

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Приказват си трима дядовци: - Аз като умра, искам да ме погребат. - казал първия. - Аз пък да ме кремират. - продължил втория, а… Виж още