Предсрочно освободен убиец се връща в затвора, опитал да изнасили рускиня
Предсрочно освободен убиец се връща в затвора, опитал да изнасили рускиня / Dariknews.bg, архив

Опасен рецидивист беше осъден на 7 години затвор заради грабеж и опит да изнасили рускиня в курорта „Златни пясъци”. 40-годишния Хасан Хасанов от провадийското село Манастир работил като общ работник в жилищен комплекс „Джоя парк”, където пострадалата имала апартамент.

На 12 юни м.г. след полунощ подсъдимият проникнал в жилището на спящата жена през съседния апартамент, чиито ключове не предал, след като завършил ремонта в него.

Нахвърлил се върху спящата жена, опрял нож в гърлото й и се опитал да я завърже. Рускинята направила няколко неуспешни опита да избяга, сама предложила да му даде наличните си пари, смятайки, че Хасанов иска само да я ограби. Шумът от счупена ваза по време на борбата й, в опит да се освободи от опасния сексуален насилник, го отказал от намеренията му да я изнасили. В крайна сметка той отнел пари и бижута за над 10 000 лв.

Престъплението е извършено след предсрочното освобождаване на Хасанов от затвора, където е изтърпял 20-годишна присъда за убийство по особено жесток начин и изнасилване.