Оставиха в ареста крадците, обирала къщи в Първенец
Оставиха в ареста крадците, обирала къщи в Първенец / Дарик Нюз,архив

Районният съд в Пловдив остави в ареста Георги Христозов – Пайтака,  грузинеца Темур Джанелидзе, Тодор Аврамов и Юлиян Първанов. След закрито заседание магистратите намериха, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най–тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемите.

Четиримата са обвинени в извършване на тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода” от една до десет години.

Те са задържани на 4 септември, тази година. При извършен обиск в лек автомобил, марка „Мерцедес“, с който те се придвижвали, са били намерени различни видове накити, фотоапарат, видеокамера и мобилни телефони, откраднати  от частен дом в пловдивското село Първенец..

Доказателствата по делото, събрани към настоящия момент обосновават в достатъчна степен извода, че четиримата мъже са извършители на деянието, в което са обвинени. Съдът прецени, че е налице реална опасност да се укрият и да извършат престъпление и ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка за неотклонение по отношение на всеки един от обвиняемите би могло да бъде направен опит за въздействие върху свидетелите, с оглед промяна на техните показания.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване и протест в 3 дневен срок пред Окръжен съд Пловдив.