Реал Мадрид откри школа във Видин
Реал Мадрид откри школа във Видин / netinfo

Футболната легенда на „Реал Мадрид" Емилио Бутрагеньо беше във Видин за откриване на детска футболна школа. Той е в България по повод стартирането на проект за откриване на спортно училище за социална интеграция.

Със старта на проекта България ще стане част от 430-те школи на Фондация "Реал Мадрид" в целия свят, които имат за цел да интегрират деца в неравностойно положение.

„Футболът обединява хората и помага не само на децата, но и на семействата им и на общностите", каза Бутрагеньо.

"Реал Мадрид" откри школа във Видин
netinfo

Домакин на събитието бе Огнян Ценков, кмет на община Видин. На инициативата присъстваха Министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на спорта Красен Кралев.

Министър Ангелкова и в качеството си на бивш председател на фондация „Приятели на спорта" изрази благодарност и задоволство от реализирането на проекта.

"Реал Мадрид" откри школа във Видин
netinfo

От своя страна министърът на спорта Красен Кралев заяви:

"Днес е много важен ден за Видин и България, 100 български деца стават част от семейството на „Реал Мадрид". Футболът не е само игра, футболът е един огромен социален феномен и това, което прави „Реал Мадрид" велик клуб, е че тяхното семейство е осъзнало, че право на спорт имат всички, независимо от социалния си статус".

След като разговаря с децата и поздрави присъстващите на стадиона, Бутрагеньо даде символичен старт на проекта, като изпълни първия удар във футболния мач на стадион Бенковски във Видин.

"Реал Мадрид" откри школа във Видин
netinfo