Определени са 15 улици за рехабилитация в Генерал Тошево
Определени са 15 улици за рехабилитация в Генерал Тошево / toshevo.org

15 улици в Генерал Тошево ще претърпят частична или цялостна рехабилитация тази година, съобщават от добруджанската община. Те са определени от специално сформирана комисия, която е избирала улиците от направени от жителите на града предложения след обстоен анализ и оглед на място на най-компрометираните улици в града.

Решено е улиците да бъдат асфалтирани на два етапа до изчерпване на определения за целта финансов ресурс в размер на 232 хил. лева. Първият етап ще включва седем улици: „Черно море”, „Райко Даскалов”, „Георги С. Раковски”, „Опълченска”, „Стара планина”, „Иван Вазов”, и „Никола Вапцаров”.

Осемте улици, включени във втория етап са: част от „Добруджа”, „Първи май”, „Тодор Рачински”, част от „Димитър Дончев”, „Владимир Комаров”, „Елин Пелин”, „Йордан Йовков” и „Черно море”.

Идеята за сформиране на комисията по избор на улици за рехабилитация бе на кмета Валентин Димитров и се прие с решение на Общински съвет Генерал Тошево. Основната й цел е чрез представителност на всички заинтересовани страни – граждани и местна власт, в списъка за благоустрояване през тазгодишния строителен сезон да бъдат включени улици и отсечки с висока социална значимост и такива, които обслужват интензивен трафик в града. По този начин, съчетавайки механизмите на гражданското общество с експертния потенциал на общинските служители, ръководството се надява да удовлетвори исканията на по-голямата част от населението на града.