Може да изглежда налудничево, когато видите възрастен мъж облечен в поличка, но Хидеаки ще ви покаже, че няма нищо странно. Той успя да се превърне в истинска интернет звезда и има защо.

"Не целя да се правя на момиче. Харесвам женските поли, откакто бях в училище. Оттогава искам да притежавам поне една", разказва той.

Хидеаки е на 53 години и се облича като ....ученичка. "Първоначално носех тези дрехи само у дома. Притеснявах се да не смутя хората. Мислех, че може да ме арестуват, ако се обличам така", допълва той.

Простите дрехи довели до изчезването на неандерталците

Но срамежливият компютърен инженер копнеел да се покаже публично. Един ден негов приятел му дал поле за изява. Предложил му ресторант за нудъли, в който имало промоционална оферта - ако си над 30, облечен в ученическа униформа, получаваш безплатно ястие.

Над 80% от германците искат забрана на мюсюлманския никаб

Тази оферта послужила на Хидеаки за извинение да излезе с женска униформа на публично място. "В момента, в който влязох във влака осъзнах, че не трябва да се притеснявам повече. Нищо лошо не се случи. Бях възприет бързо от хората. Първата им реакция беше да се разсмеят. След това реших да се обличам така по-често. Вече го правя почти всеки ден", разказва той.

Хидеаки вече има мащабен фен клуб. Прави си селфита поне по 100 пъти на ден.

Повечето хора числят, че е симпатичен и сладък.

Има само едно място, на което Хидеаки не може да бъде себе си - работата му. Там носенето на поли е забранено. Но той обмислям да се облече така преди да се пенсионира.

Дрехите наистина правят този човек!