Кметът на Хасково Добри Беливанов откри „Воля за спорт“
Кметът на Хасково Добри Беливанов откри „Воля за спорт“ / Община Хасково

Кметът на Хасково Добри Беливанов откри игрите „Воля за спорт“, чийто домакин днес е Хасково, като инициативата е част от празничната програма на общината. Той пожела на участниците успех и заяви, че винаги могат да разчитат на общината за подкрепа. На откриването присъстваха още заместник-областният управител Валентин Ангелов и заместник- кметът Милена Трендафилова.

Кметът на Хасково Добри Беливанов откри Воля за спорт
netinfo

Участниците приветства и президентът на ВК "Локомотив Пв" Петър Узунов.  10 години той играе в мъжкия национален волейболен отбор на България, като  2 години е бил негов капитан. От 30 години се занимава с волейбол и е световен шампион за младежи в Кайро-1991 г. и многократен шампион на България. Играл е в над 10 страни, като в повечето е ставал и носител на купата.

Кметът на Хасково Добри Беливанов откри Воля за спорт
netinfo

Деца с увреждания и техни приятели рисуваха и участваха в игри по шах, табла, бадминтон, тенис на маса, канадска борба. Забавляваха се с много музика и танци.

 

Националната кампания "Воля за спорт" се провежда с помощта на Балканска медийна Асоциация и Агенцията за хора с увреждания, под патронажа на премиера Бойко Борисов и министъра на спорта Красен Кралев.