Международен уъркшоп, посветен на кризата, провеждат в ПУ
Международен уъркшоп, посветен на кризата, провеждат в ПУ / Дарик архив

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ е домакин на уъркшопа „Живот в кризата: всекидневен живот и превод“, посветен на световната финансова криза. Форумът ще се проведе от днес до 10-ти септември, съобщиха от Философско-историческия факултет на висшето училище.

Уъркшопът е част от проекта „Рамкиране на финансовата криза и протест: Северозападна и Югоизточна Европа“, в който усилията си обединяват 5 университета от различни държави: Университета на Никозия, Кипър; Университета на Лимерик, Ирландия; The Open University, Лондон, Великобритания; Университета по социални и политически науки „Пантеон”, Атина, Гърция; Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, България.

Целта на проекта е да се създаде академична мрежа, която да проследи въздействието на световната икономическа и финансова криза, както и различните й „прочити“ в различни контексти. Учените определят и какви са основните фактори за създаването на кризата и начините, по които я възприемат хората в различните краища на света.