Порои взеха жертви в Гърция (ВИДЕО/СНИМКИ)
Порои взеха жертви в Гърция (ВИДЕО/СНИМКИ) / снимка: БГНЕС, архив

Четирима души са загинали след големи наводнения в Гърция. Най-засегнати са районите Каламата и Пелопонес. На някои места там нивото на придошлата вода достигна два метра след ураганния вятър и поройните дъждове през последното денонощие.

Пожарната служба съобщи, че две жени на възраст 80 и 63 години са били открити мъртви в наводнените си приземни жилища в град Каламата и околностите му. 90-годишен мъж също е починал в района на Каламата в южната част на полуостров Пелопонес, съобшава БНТ. Във Влахиоти, Лакония е открито тялото на неидентифициран мъж.

В Северна Гърция властите издирват жена на около 60 години, която е изчезнала рано тази сутрин, след като се обадила по телефона на съпруга си и му казала, че изоставя наводнения си автомобил.

Силните дъждове наводниха домове и търговски обекти и в други части на южен Пелопонес, както и в околностите на северния град Солун.

Седем села остават откъснати поради наводнени пътища.

На западния бряг на остров Пелопонес премина торнадо. Ураганният вятър изкорени дървета и прекъсна електропроводи. Заради спряното електричество светофарите на някои места спряха да работят и това предизвика сериозни затруднения в трафика. Само в Солун са получени 500 сигнала за помощ от противопожарната служба.