В Г. Оряховица организират конкурс за Младежко техническо творчество
В Г. Оряховица организират конкурс за Младежко техническо творчество / netinfo

Ежегоден Конкурс- изложение“ за Младежко техническо творчество ще бъде организиран в Горна Оряховица. Инициативата е на Фондация „Милен Григоров“, НТС за Великотърновска област и фирми от региона, със съдействието на Общината.

Първото Изложение ще се проведе в последната седмица от месец октомври. В конкурса ще участват ученици-индивидуално или групово, студенти и младежи, работещи във фирми, използващи иновативни изделия и технологии.

Областите за участие са: мехатроника, машиностроене, електроника и електротехника, роботика, приложна механика и др.Участието ще бъде с полезен модел, конструкция, изделие, макет, инструмент, софтуер или машина.

Подобен форум не е организиран през последните двадесет и пет години. Потвърдилите, че ще се включат са над 60 участници, включително екипи от БАН и Фондация“Университет за деца“. Подготвена е и програма за масово посещение на ученици, студенти и граждани, както и съпътстващи мероприятия: Ретро линия от индустриалната ера до нашето съвремие, техническа конференция и концерт от певчески и инструментални младежки състави.