Хванаха и пияни и надрусани зад волана
Хванаха и пияни и надрусани зад волана / DarikNews.bg, архив

6 водачи са установени да шофират след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила, единият от тюх е непълнолетен и неправоспособен, информират от полицията в Сливен.

На 2 септември е започнато бързо производство срещу 40-годишен водач от Шивачево за управление на МПС след употреба на алкохол 1,93 промила. Той е спрян за проверка на главен път І-6. Управлявал е лек автомобил "Форд Транзит".

На 3 септември, в 23,30 часа, в кв."Речица" е установен неправоспособен и непълнолетен младеж, който управлява лек автомобил "Фолксваген Голф". Срещу него е образувано бързо производство. 28-годишен шофьор от село Ново Паничарево, общ. Приморско, е управлявал лек автомобил "Фолксваген Поло", след употреба на наркотични вещества. Той е проверен с тест дрегер "Драг Чек" 3000. Срещу него е образувано досъдебно производство.

На 5 септември, в 20,45 часа, в село Самуилово е спрян за проверка лек автомобил "Фиат Пунто", управляван от 39-годишен мъж, употребил алкохол. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба от 1,35 промила. Срещу него е започнато бързо производство.

През почивните дни служители на сектор "Пътна полиция"-Сливен са констатирали 195 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 37 акта и 135 фиша. Установени са 6 водачи, употребили алкохол от 0,5 до 1,2 промила и 5 неправоспособни. Констатирани са 55 случая на превишаване на разрешена скорост, като най-често водачите превишават скоростта с 20 до 30 км.ч..

На територията на РУ-Сливен са регистрирани 8 леки пътни произшествия, без пострадали, с причинени материални щети.