Библиотека „Априлов-Палаузов“ ще стане генератор на зелени идеи за деца и ученици
Библиотека „Априлов-Палаузов“ ще стане генератор на зелени идеи за деца и ученици / DarikNews.bg, архив

Регионалната библиотека „Априлов - Палаузов" спечели финансиране за новия си проект в конкурса „Библиотеката - активен участник в обществения живот", организиран от Фондация „Глобални библиотеки - България".

Проектът „Библиотеката - вдъхновение за зелени идеи" на РБ „Априлов - Палаузов" е на обща стойност 4 800 лв., а партньор по него ще бъде габровското СОУ „Райчо Каролев".

Целта му е да обогати знанията на деца и ученици по значими екологични теми, да придобият нови умения, да развие гражданската им инициативност по въпроси, свързани с опазването на околната среда и да възпита у тях отношение към природата и опазването й.

Проектът включва следните дейности - обособяване на екокът в Детски отдел на библиотеката и в СОУ „Райчо Каролев" със специлизирани информационни ресурси; създаване на „Арт ателие" в Детски отдел - творчески занимания с деца - читатели на библиотеката и ученици от СОУ „Райчо Каролев"; създаване на мобилна „Екобиблиотека" и създаване на онлайн „Зелена страница", като подсайт на основния сайт на библиотеката.