ИД загуби територията, която контролираше по сирийско-турската граница
ИД загуби територията, която контролираше по сирийско-турската граница / БГНЕС, архив

Групировката "Ислямска държава" е загубила цялата територия, която контролираше по протежение на сирийско-турската граница, обяви днес Анадолската агенция, цитирана от Асошиейтед прес.

АП отбелязва, че това на практика откъсва провъзгласения от ИД халифат от външния свят и прекъсва ключови линии за снабдяване на джихадистите с бойци, оръжия и муниции.

Кюрдски лидер: Турция навлезе в сирийското тресавище и ще бъде поразена

Турската държавна медия съобщи, че подкрепяните от Турция сирийски бунтовници са прочистили днес от бойци на ИД района между сирийските градове Азаз и Джараблус.
Сирийският център за наблюдение на правата на човека потвърди, че терористичната групировка е загубила последната си позиция по сирийско-турската граница, предаде Франс прес.

Сирийските правителствени сили започнаха голяма офанзива в Алепо

ИД загуби изцяло контакт с външния свят, след като отстъпи последните погранични сирийски села, които контролираше, посочи базираната във Великобритания неправителствена организация, която разполага с широка мрежа от информатори в Сирия.

Турски танкове са навлезли в Сирия

Турската армия започна на 24 август две операции в Сирия с цел прогонване на джихадистката групировка от района на границата, но и предотвратяване на настъплението на кюрдските милиции Сили за защита на народа, припомня АП.

Източник: БТА